duminică, 16 februarie 2014

Umegashima


16 februarie 2014

După două zile de ploaie, în sfârșit o duminică însorită și caldă. Muntele Fuji se vedea clar din bucătărie. Am pornit pe motocicletă spre Umegashima, o stațiune onsen din Shizuoka. În oraș erau peste 15 grade. Umegashima e undeva pe un munte, la vreo câteva ore depărtare de oraș. Am pornit pe la 1. Pe drum, ne-am oprit, văzând un semn către o cascadă. Până la cascadă se putea ajunge doar pe jos, așa că am lăsat motocicleta și am urcat pe drumul de munte, nu înainte de a lua aminte la cele câteva anunțuri care scriau: Atenție! Urși! A fost îndeajuns să intrăm în pădure ca peisajul să se schimbe brusc și temperatura să scadă cu vreo 10 grade. În câteva minute am ajuns la cascadă, eu tot drumul cu ochii în patru la urșii care ar fi putut să apară. Peisajul era îndeajuns de sălbatic cât să mă convingă că urși adevărați chiar trăiau pe acolo și ar fi putut fi deranjați de plimbarea noastră. Yoshihiro m-a liniștit, spunându-mi că în perioada asta urșii hibernează. Mi s-a părut destul de rațional. Lângă cascadă era un mic templu shinto de lemn și un alt semn cu Atenție! Urși!

Pe un panou cu informații din trafic am putut citi că drumul spre Umegashima e închis din cauza zăpezilor. Tot urcând pe drumul dintre munți, temperatura scădea și vântul rece ne bătea în față. Totuși, un termometru de pe un stâlp arăta 7 grade. Înr-un final, am ajuns în Umegashima și am văzut pentru prima dată ceva zăpadă pusă. Drumul era închis. Multe mașini a căror proprietari avuseseră aceeași idee ca și noi erau parcate pe drum, în apropriere de bariera pusă de polițiștii din trafic. Copii, mame și tați se jucau în zăpada aproape topită și făceau oameni de zăpadă.

Întorși la cămin, am văzut știri din orașele învecinate, unde zăpada era peste un metru și drumurile blocate. Șiruri de mașini înzăpezite și abandonate erau filmate din elicopter. Am privit nămeții cu invidie. Eu, iarna asta, am reușit să pun mâna doar pe niște zăpadă lichidă. Aștept cu nerăbdare excursia la ski.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu