vineri, 14 martie 2014

Why I love Love hotels



14 martie 2014

Suntem într-o gară a drumului, in the middle of nowhere, în prefectura Miyazaki. Pe aici ninge. N-am văzut mare lucru astăzi, în afară de ninsoare, așa că am hotărât să laud Love hotelurile japoneze. 

Love hotelurile sunt, după cum sugerează și numele, hoteluri pentru cupluri care doresc să facă o pauză și nu au unde. În general, se taxează pe oră sau 90 de minute (atât e o pauză), însă există și opțiunea de a rămâne peste noapte. Ieri ne-am oprit la un Love hotel ieftin (46 de dolari pe noapte), undeva in the middle of nowhere, în prefectura Kumamoto. Prefer Love hotelurile hotelurilor obișnuite japoneze. Iată de ce:

  •   Camera e mult mai spațioasă decât camerele hotelurilor obișnuite, care sunt cam cât o conservă de ton plus un appendix  (o baie minusculă).
  • Totul este mult mai luxos – de la designul camerei la brandul șamponului și a produselor cosmetice din baie. Baia e spațioasă și dotată cu jacuzzi.
  • Poți împrumuta DVD-uri cu cele mai noi filme, iar unele camere au chiar aparatură pentru karaoke, jocuri Wii și alte minuni tehnologice. 
  • Love hotelurile au întotdeauna parcare, ceva ce rar găsești la hotelurile obișnuite ieftine. 
  • Sejurul începe seara, după ora 8, ceea ce e mult mai convenabil pentru călătorii care vor să vadă cât mai multe ziua, și nu pot să facă check in până la ora 3. În general, călătorind cu mașina fără prea multe planificări, ajungi pe la ora 6-7 seara in the middle of nowhere și îți dai seama că vrei să stai la un hotel... însă toate hotelurile sunt deja ocupate (ora de check in a trecut) sau nu oferă informații despre camerele rămase libere pentru următoarea noapte. De asta love hotelurile sunt mai convenabile.
  • Prețul este același sau mai ieftin decât prețul unui hotel obișnuit. Cum să nu alegi love hotelul?
Ok, poate nu toată lumea se simte confortabil să petreacă o noapte la un love hotel, din cauza tematicii. Firește, fiind un love hotel, este echipat cu tot ceea ce e nevoie, de la filme pentru adulți la jucării și lenjerie colorată (astea din urmă pot fi cumpărate de la un automat din cameră). În plus, hotelul se mișcă în cea mai mare discreție, folosind doar mașinării automate. Nimeni nu te întâmpină la intrare, nimeni nu îți cere un act de identitate, nimeni nu îți mulțumește la ieșire. Îți alegi camera singur, apăsând pe butonul de sub imaginea camerei care îți place. În love hotelurile mai scumpe, camerele au diverse teme care să satisfacă diverse fantezii, dar în love hotelurile mai ieftine, diferă doar design-ul și culoarea pereților, cel mult. Plata se face printr-un automat din cameră, la plecare. Poți lua legătura cu cei de la recepție prin telefon, și poți face comandă de diverse lucruri (băuturi, alte chestii necesare), ce îți sunt aduse la ușă și transmise printr-o ferestruică a ușii, așa încât să nu trebuiască să te întâlnești face to face cu personalul hotelului. Ok, e un sistem destul de freaky, având în vedere că nimeni nu îți cere să te identifici, și singura modalitate prin care poți fi identificat este pe camerele de luat vederi sau prin plăcuța de înmatriculare a mașinii. Dar eu tot prefer luxul unui love hotel conservelor de ton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu